facebook tracking
Andreas Engberg

Andreas Engberg

Områdeschef Underhållsplanering

Hur kom du i kontakt med Sustend för första gången?

Jag kom i kontakt med Sustend genom Fastighetsakademin i Göteborg där jag studerade till fastighetsingenjör. Jag kände att jag ville prova konsultrollen och lockades av möjligheten att hjälpa fastighetsägare att ta hand om sina hus. Det började med praktik och upplärning under studietiden för att sedan fortsätta med underhållsplanering på heltid. Jag kände direkt att jag hittat min plats i arbetslivet!

Hur ser en typisk vecka ut för dig (om det nu finns en sådan)?

En typisk vecka för mig börjar antingen i bilen på väg till en besiktning eller på flygplatsen med siktet inställt på Stockholm. Måndagar är den stora besiktningsdagen för oss underhållsplanerare! Hela dagen går åt till detta fantastiska moment då nya spännande möten sker med hus och människor man aldrig träffat innan. Allt från den minsta bostadsrättsföreningen till den stora fabriken. Är det en stor fastighet kan besiktningen hålla på i flera dagar. Dagen efter att besiktningen är klar och huset har berättat sin historia och fått visat upp sina bästa och sämsta sidor är det dags för oss underhållsplanerare att skriva ner våra iakttagelser och förmedla detta vidare till fastighetsägaren. Detta är ett högst delikat arbete där det gäller att koka ner alla intryck och observationer till en genomarbetad rapport. Största delen av den resterande veckan går åt till att jobba vidare med planen, mängda utifrån ritningar, sätta priser på åtgärder och sedan renskriva planen så att den är såpass färdig så att man kan börja nästa veckas arbete utan att blanda ihop objekten. En typisk vecka innehåller även andra uppdrag, allt från en takbesiktning till att åka ut till en fastighetsägare för att presentera deras underhållsplan som togs fram för ett tag sedan.

När är ditt arbete som roligast?

Mitt arbete är som roligast när jag ser att fastighetsägarna inser att det vi gör skapar ett stort värde och underlättar förvaltningen enormt. När jag kommer ut för att presentera en underhållsplan och får klart för mig att vårt budskap har gått fram hela vägen.

Vad är den största skillnaden mellan Sustend och andra jobb du haft?

Den största skillnaden är helt klart att jag aldrig haft ett jobb där jag ser fram emot varje vecka så som jag gör nu. Varje vecka är ett nytt äventyr med nya utmaningar då en ny underhållsplan ska tas fram. Det känns oerhört givande att få äran att hjälpa människor ta hand om sina hus! Inget annat jobb jag haft har gett mig den tillfredsställelsen och inte heller varit så givande som detta. Vi får hus att leva!

Jobbar du redan på Sustend AB?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@sustend.se
  • Andreas Engberg
  • Anton Klintenberg
  • Emil Gustafsson
  • Maria Sörlin
  • Valentina Perica
Teamtailor

Employer branding från Teamtailor